Uneix-te a nosaltres per viure una experiència única de voluntariat al cor del Parc Natural del Garraf. Suma't al canvi, descobreix el valor de la conservació i crea vincles duradors amb altres joves compromesos amb el medi ambient. Apunta't ara i forma part d'una experiència que canviarà la teva perspectiva sobre el nostre entorn!

 

El camp de treball "El Garraf: Un parc natural a conservar" és una oportunitat única per endinsar-te en un entorn natural excepcional mentre contribueixes activament al seu manteniment i preservació. Promocionat per la Generalitat de Catalunya i gestionat per la Fundació Catalana de l'Esplai, aquesta experiència combina accions de conservació amb la participació en emocionants projectes ambientals.

Una oportunitat única per explorar el Parc Natural del Garraf des d'una perspectiva pràctica i educativa. Durant el programa, els i les participants col·laborareu en diverses tasques de treball tècnic destinades a la conservació i restauració del medi ambient. Això inclourà activitats com la neteja de camins, suport en el manteniment d'una masia ecològica i la participació en projectes de restauració de la flora local en col·laboració amb entitats com el Club Excursionista Olivella - El Margalló i la Fundació Miranda. A més de les tasques tècniques, el camp ofereix un ventall d'activitats de lleure per enriquir l'experiència dels i les participants. Aquestes inclouen excursions a llocs emblemàtics com Sitges i el Monestir Budista; jocs cooperatius i de cohesió de grup; tallers artesanals i sessions de reflexió social i ambiental. L'objectiu és proporcionar un equilibri entre el treball pràctic i experiències enriquidores que fomentin la connexió amb la natura i la comprensió dels principals reptes de conservació del medi ambient.

A més de la seva rellevància ecològica, el camp serveix com a plataforma per reforçar el compromís de Fundesplai amb l'Agenda 2030 i els Objectius pel Desenvolupament Sostenible. Les activitats de voluntariat estan en consonància amb aquesta visió global, oferint als i les participants l'oportunitat de conèixer, debatre i prendre consciència sobre aquests objectius. Això no és tot, també treballarem en la proposta pedagògica transversal de Fundesplai per als anys 2024 i 2025, coneguda com a "Estima". A través d'aquesta iniciativa, explorarem la sostenibilitat, la convivència, la salut i el benestar emocional, abordant qüestions crucials com la relació entre la nostra convivència amb la salut i el sistema de producció primària, així com l'enfrontament amb l'emergència climàtica i el nostre benestar emocional en relació amb el planeta.

Aquest camp de treball està subvencionat per la Generalitat de Catalunya.

Preinscriu-te fins al 30 d'abril a les 12h. L'atorgament de les 24 places es farà per sorteig. Un cop fet el sorteig es comunicarà als participants seleccionats i tindran un termini de 48h per a fer el pagament i confirmació de la plaça. En cas que no es faci en els terminis esmentats perdran la plaça i aquesta s'oferirà a la següent persona de la llista d'espera. Moltes sort a totes i tots!

 

Raons per inscriure-s'hi

 • Per formar part d'un canvi real en la conservació del Parc Natural del Garraf, participant en tasques pràctiques destinades a la recuperació de la flora i la fauna autòctona.

 • Per viure una experiència única de voluntariat, on cada acció contribueix al manteniment dels ecosistemes locals.

 • Per conèixer de prop els racons més espectaculars del Parc Natural del Garraf i descobreix la seva rellevància en el territori.

 • Per formar part d'un grup autònom i autogestionat, on la convivència i la cooperació són valors fonamentals. Comparteix moments únics amb altres participants i fomenta les relacions de grup. 

 • Per participar en un ampli ventall d'activitats de lleure, tallers i jocs de nit que promouen la coeducació, la interculturalitat i la sostenibilitat.

Feines tècniques relacionades amb el medi ambient
Excursió amb Bivac
Activitats de cohesió i tallers.
Aprendre del manteniment i funcionament d'una masia ecològica

Un programa pensat per aprofitar cada instant del dia

08:00 Ens aixequem i ens preparem...
09:00 Esmorzar
09:30 Serveis: tasques diàries
10:00 Inici del Treball tècnic
13:00 Serveis: tasques diàries
13:30 Dinar
14:30 Espai de convivència i lleure
15:30 Inici de l'Activitat de tarda
17:30 Berenar
18:00 Continuem amb l'Activitat de tarda
19:00 Temps lliure i dutxes
19:45 Serveis: tasques diàries
20:00 Sopar
21:00 Espai de convivència i lleure
21:30 Activitat de nit
23:00 Bona nit!

Organitza

Aquesta activitat està promoguda per Generalitat de Catalunya (avís legal) i gestionada per FUNDACIO CATALANA DE L'ESPLAI (avís legal)

Detalls

Allotjament

Ens allotjarem a la casa de colònies de Can Grau, al mateix municipi d'Olivella. La casa disposa de 8 habitacions amb capacitat per a entre 6 i 8 persones, a més de lavabos i dutxes, cuina, menjador, espai d'estada i piscina.

Punt de trobada i recollida

El dia d'inici de l'activitat, caldrà portar als participants a parir de les 17h al punt de trobada (Aparcament de la casa de colònies de Can Grau). Cal portar també la targeta sanitària original.

El dia de recollida ens trobarem a partir de les 15 h al mateix punt de trobada.

Comunicació amb les famílies

Un cop realitzada la inscripció, obtindreu accés a la intranet. Durant la durada del camp de treball, podreu trobar totes les fotografies i breus escrits descriptius dels dies a la mateixa intranet. Aquestes imatges i escrits s'aniran actualitzant aproximadament cada 2 o 3 dies al llarg del camp. A l'inici de l'estada el/la director/a del camp us facilitarà també un número de contacte que s'utilitzarà en cas d'emergència.

Què cal portar? 

 • Motxilla gran o bossa de viatge.
 • Motxilla petita (Només per fer petits desplaçaments per la muntanya).
 • Sac de dormir.
 • Funda de coixí.
 • Màrfega de càmping (Servirà per poder fer l'excursió de bivac).
 • Pijama.
 • Tovalló de roba.
 • Cangur, capelina o anorac (Impermeable).
 • Roba i recanvis (Es recomana que cada muda vagi empaquetada en una bossa de plàstic independent. Aquesta bossa també servirà per guardar la roba bruta durant el camp.).
 • Calçat adequat per caminar (de sola rugosa): botes o calçat esportiu.
 • Xancles lligades.
 • Tovallola gran i tovallola petita.
 • Sabó líquid.
 • Banyador.
 • Necesser (Pinta i/o raspall, raspall de dents i pasta, mocadors...)
 • Repel·lent de mosquits
 • Gel hidroalcohòlic (Opcional)
 • Lot o llanterna, amb piles noves i de recanvi.
 • Cantimplora. (Minim 1L capacitat)
 • Gorra.
 • Crema solar i barres de llavis.
 • Guants de Jardiner.

Si desitgeu podeu portar jocs de taula, guitarres o altres instruments musicals. Fundesplai no es farà responsable de la seva pèrdua o avaria.

Recomanem no portar

 • Aparells de música.
 • Telèfon mòbil / Tablets / Rellotges intel·ligents.
 • Menjar i beure.

L'equip de monitors i monitores

El grup estarà acompanya en tot moment per l'equip de monitores i monitors de Fundesplai, que vetllarem perquè totes le participants puguin gaudir d'una experiència única.

En els camps de treball complim la normativa que marca la Generalitat, decret 137/2003 del 10 de juny, que entre d'altres, estableix que la ràtio a les activitas d'estiu és de 10 participants per cada monitor/a i d'aquests un 60% en possessió del títol de director/a o monitor/a. 

L'equip de monitors/es del camp de treball estarà format per persones titulades en la direcció i monitoratge d'activitats de lleure infantil i juvenil. A més, alguns d'ells/es seran especialistes en temàtiques de natura (biòlegs, ambientòlegs) i/o activitats esportives al medi natural, amb experiència prèvia en camps de treball.

Des de Fundesplai estem compromses amb la formació de les joves i joves, és per això que sovint a les nostres activitats acollim a monitores i monitors en pràctiques.

 

 

Preus i disponibilitats

Inscripcions

Per demanar més informació i/o concretar inscripció podeu trucar al 934747474 o per e-mail a

14 - 17 anys
Servei Preu × persona
EL GARRAF: UN PARC NATURAL A CONSERVAR
del dissabte 13 al dissabte 27 de juliol 2024
Complet
EL GARRAF: UN PARC NATURAL A CONSERVAR 2024
EL GARRAF: UN PARC NATURAL A CONSERVAR 2024
199,00 €

Localització

Localització de l'activitat
CASA DE COLÒNIES CAN GRAU
Carrer La Savina
08148 OLIVELLA

Situar al mapa

Resol els teus dubtes: pregunta'ns!