Si tens ganes de conèixer gent, de posar el teu granet de sorra per a canviar el món, si t’agrada la natura i els esports d’aventura llavors aquest camp de treball és per tu. Si t’interessa la biologia, la natura, la conservació del medi ambient estem convençuts que el gaudiràs.

El Camp de Treball a la Vall de Sau "Recuperem el patrimoni de la Vall de Sau", és una oportunitat única per endinsar-te en un entorn natural excepcional mentre contribueixes activament al seu manteniment i preservació. Promocionat per la Generalitat de Catalunya i gestionat per la Fundació Catalana de l'Esplai, aquesta experiència combina accions de conservació amb la participació en emocionants projectes ambientals.

Imagina't recorrent itineraris de senderisme al voltant de Vilanova de Sau i de l'embassament, mentre et sumes a tasques de senyalització i manteniment que garanteixen l'accés sostenible a aquests paratges naturals. A més, formaràs part d'activitats especials, com els censos de fauna, com el seguiment de ratpenats en el marc del projecte Quirorrius, o el projecte Oreneta de l'Institut Català d'Ornitologia. Enguany, també col·laborarem en la conservació del Duc (Bubo bubo), una espècie que ha retornat a la zona de treball després d'haver estat extingida a Les Guilleries.

A més de la seva rellevància ecològica, el Camp de Treball serveix com a plataforma per reforçar el compromís de Fundesplai amb l'Agenda 2030 i els Objectius pel Desenvolupament Sostenible. Les activitats de voluntariat estan en consonància amb aquesta visió global, oferint als participants l'oportunitat de conèixer, debatre i prendre consciència sobre aquests objectius. Això no és tot, també treballarem en la proposta pedagògica transversal de Fundesplai per als anys 2024 i 2025, coneguda com a "Estima". A través d'aquesta iniciativa, explorarem la sostenibilitat, la convivència, la salut i el benestar emocional, abordant qüestions crucials com la relació entre la nostra convivència amb la salut i el sistema de producció primària, així com l'enfrontament amb l'emergència climàtica i el nostre benestar emocional en relació amb el planeta.

Aquest camp de treball està subvencionat per la Generalitat de Catalunya.

Preinscriu-te fins al 30 d'abril a les 12h. L'atorgament de les 24 places es farà per sorteig. Un cop fet el sorteig es comunicarà als participants seleccionats i tindran un termini de 48h per a fer el pagament i confirmació de la plaça. En cas que no es faci en els terminis esmentats perdran la plaça i aquesta s'oferirà a la següent persona de la llista d'espera. Moltes sort a totes i tots!

 

Raons per inscriure-s'hi

 

 • Podràs aprendre sobre la importància de la preservació del nostre entorn natural i adquirir habilitats pràctiques en tasques com netejar entorns naturals i retirar espècies invasores, contribuint directament a la conservació del medi ambient.

 • Tindràs l'oportunitat de conèixer joves d'altres llocs amb interessos similars, creant vincles i amistats que poden durar tota la vida durant la convivència del camp de treball.

 • Aprendràs sobre les temàtiques ambientals actuals i comprendràs millor com les teves accions poden tenir un impacte positiu en el planeta, fomentant una actitud de consciència i responsabilitat ambiental.

 • Sentiràs que ets part d'un esforç més gran per preservar la natura i millorar el nostre planeta, el que t'oferirà una sensació de realització a través de la teva participació en tasques de conservació.

 • Tindràs l'oportunitat d'explorar indrets únics i participar en activitats emocionants com l'excursió en BTT, el Parc d'Aventura i altres aventures a l'aire lliure.

Feines pràctiques de conservació i preservació del media ambient
Excursió en BTT pels voltants de Vilanova de Sau
Excursió amb bivac fins a Tavertet
Tallers interactius sobre conservació

Un programa pensat per aprofitar cada instant del dia

08:00 Ens aixequem i ens preparem...
09:00 Esmorzar
09:30 Serveis: tasques diàries
10:00 Inici del Treball tècnic
13:00 Serveis: tasques diàries
13:30 Dinar
14:30 Espai de convivència i lleure
15:30 Inici de l'Activitat de tarda
17:30 Berenar
18:00 Continuem amb l'Activitat de tarda
19:00 Temps lliure i dutxes
19:45 Serveis: tasques diàries
20:00 Sopar
21:00 Espai de convivència i lleure
21:30 Activitat de nit
23:00 Bona nit!

Organitza

Aquesta activitat està promoguda per Generalitat de Catalunya (avís legal) i gestionada per FUNDACIO CATALANA DE L'ESPLAI (avís legal)

Detalls

Allotjament

Ens allotjarem al campament Les Feixes, situat dins de la finca de Can Mateu, a les vores del pantà de Sau. El campament ofereix tendes de tipus militar amb capacitat per a 8 persones, cada una equipada amb 4 lliteres amb matalassos. A més, disposa de dos edificis complementaris: un amb àrea de menjador i l'altre amb instal·lacions sanitàries, incloent-hi dutxes. A més a més, les instal·lacions compten amb dues piscines i accés directe al pantà.

Punt de trobada i recollida

El dia d'inici de l'activitat, caldrà portar als i les participants a parir de les 17h al punt de trobada (Terreny d'acampada Les Feixes, casa de colònies Can Mateu - Pantà de Sau, 08519 Vilanova de Sau, Barcelona). Cal portar també la targeta sanitària original.

El dia de recollida ens trobarem a partir de les 15h al mateix punt de trobada.

Comunicació amb les famílies

Un cop realitzada la inscripció, obtindreu accés a la intranet. Durant la durada del camp de treball, podreu trobar totes les fotografies i breus escrits descriptius dels dies a la mateixa intranet. Aquestes imatges i escrits s'aniran actualitzant aproximadament cada 2 o 3 dies al llarg del camp. A l'inici de l'estada el/la director/a del camp us facilitarà també un número de contacte que s'utilitzarà en cas d'emergència.

Què cal portar? 

 • Motxilla gran o bossa de viatge.
 • Motxilla petita (només per fer petits desplaçaments per la muntanya).
 • Sac de dormir.
 • Coixí i funda de coixí
 • Aïllant (servirà per poder realitzar l'excursió de bivac).
 • Pijama.
 • Tovalló de roba.
 • Cangur, capelina o anorac (impermeable).
 • Roba i recanvis (Es recomana que cada muda vagi empaquetada en una bossa de plàstic independent. Aquesta bossa també servirà per guardar la roba bruta durant el camp.).
 • Calçat adequat per caminar (de sola rugosa): botes o calçat esportiu.
 • Xancles lligades.
 • Tovallola gran i tovallola petita.
 • Sabó líquid.
 • Banyador.
 • Necesser (Pinta i/o raspall, raspall de dents i pasta, mocadors...)
 • Repel·lent de mosquits
 • Gel hidroalcohòlic (opcional)
 • Lot o llanterna, amb piles noves i de recanvi.
 • Cantimplora. (Minim 1L capacitat)
 • Gorra.
 • Crema solar i barres de llavis.
 • Joc de plats, coberts i got (dins una bossa tancada hermèticament)
 • Guants de Jardiner.

Si desitgeu podeu portar jocs de taula, guitarres o altres instruments musicals. Fundesplai no es farà responsable de la seva pèrdua o averia.

Recomanem no portar

 • Aparells de música
 • Telèfon mòbil / Tablets / Rellotges intel·ligents.
 • Menjar i beure.

L'equip de monitors i monitores

El grup estarà acompanya en tot moment per l'equip de monitores i monitors de Fundesplai, que vetllarem perquè totes le participants puguin gaudir d'una experiència única.

En els camps de treball complim la normativa que marca la Generalitat, decret 137/2003 del 10 de juny, que entre d'altres, estableix que la ràtio a les activitas d'estiu és de 10 participants per cada monitor/a i d'aquests un 60% en possessió del títol de director/a o monitor/a. 

L'equip de monitors/es del camp de treball estarà format per persones titulades en la direcció i monitoratge d'activitats de lleure infantil i juvenil. A més, alguns d'ells/es seran especialistes en temàtiques de natura (biòlegs, ambientòlegs) i/o activitats esportives al medi natural, amb experiència prèvia en camps de treball.

Des de Fundesplai estem compromses amb la formació de les joves i joves, és per això que sovint a les nostres activitats acollim a monitores i monitors en pràctiques.

 

 

Preus i disponibilitats

Inscripcions

Per demanar més informació i/o concretar inscripció podeu trucar al 934747474 o per e-mail a

14 - 17 anys
Servei Preu × persona
RECUPEREM EL PATRIMONI DE LA VALL DE SAU
del diumenge 14 al diumenge 28 de juliol 2024
Complet
BIODIVERSITAT A LA VALL DE SAU 2024
BIODIVERSITAT A LA VALL DE SAU 2024
199,00 €

Localització

Localització de l'activitat
TERRENY D'ACAMPADA - LES FEIXES DE SAU
A 20 km de Vic i 2 km de Vilanova de Sau
08519 VILANOVA DE SAU

Situar al mapa

Resol els teus dubtes: pregunta'ns!